Skip to content

Het Groningen Guitar College is een onafhankelijk lescollectief en opleidingsinitiatief van zes docenten en verzorgt gitaaronderwijs van de basisschool tot aan de vakstudie. Het GGC is een onderdeel van Stichting Five Great Guitars dat onder leiding van artistiek leider Jan Kuiper een begrip is in de Nederlandse muziekwereld. Mede hierdoor staat het GGC in direct contact met het professionele werkveld van topgitaristen uit Nederland, maar ook het buitenland. Het uitgangspunt van het GGC is dat de musicus en de mens niet te scheiden zijn. Als je als musicus bewust, beweeglijk en flexibel bent, dan ben je dat als mens ook.

Het GGC is veel meer dan een individueel opererende gitaardocent. De unieke samenwerking tussen de docenten, maar ook met de (inter)nationale muziekwereld, creëert een unieke en kennisrijke omgeving voor gitaarstudenten. Door de ruime expertise van het collectief, biedt het GGC haar studenten de kans om zichzelf volop te ontwikkelen in elke mogelijke gitaarstijl. Regelmatig wordt deze expertise en kennis uitgewisseld door zowel docenten als studenten om zo adaptief mogelijk les te kunnen geven. Bovendien krijgen studenten van het GGC de mogelijkheid om maandelijkse workshops te volgen om zo bepaalde vaardigheden en technieken te leren en kennis te vergroten. Op deze manier biedt het GGC haar studenten de kans om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. De wereld van de gitaar is immers ook zo breed en divers.

 

Het Groningen Guitar College is gevestigd in het oude Kunstencentrum, voormalig conservatorium LM. Het pand heeft een ontvangstruimte en aparte toiletten. De les-studio is voorzien van alle apparatuur. Goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Betaald parkeren. 10 minuten lopen vanaf het hoofdstation. Opname-apparatuur, kopieerapparaat en internet aanwezig. Koffie en thee staan klaar…

Groningen guitar College groot-7676

Het docententeam van het Groningen Guitar College!
vlnr: Allard Goosens, Pascal Binneweg, Joost van der Beek, Digmon Roovers (zittend), Ronald Kamphuis, Albert van Holthoon.

Digmon Roovers – Groningen Guitar College
Oliemulderstraat 51, 9724 JD, Oosterpoort, Groningen

Hoofdstation 10 minuten lopen.

Let op: Betaald parkeren!
Voor tarieven: http://gemeente.groningen.nl/parkeren/parkeertarieven
Parkeergarage: http://www.parkeren-groningen.nl/parkeergarage-oosterpoort

 

Voor meer info over de lessen: https://digmonroovers.com/muziekeducatie/gitaarles-in-groningen/

 

 

GGCwww.groningenguitarcollege.nl